Практичний майстер-клас “Древо життя”

Атестація педагогічних працівників – не лише стимул професійного зростання та інструмент управління якістю освіти, яка завжди актуальна і важлива. Для наших педагогів це ще й можливість ще раз продемонструвати свою компетентність, здібності, досягнення, прагнення. Вони завзято працюють над своїми вміннями, самовдосконалюються та гідно проходять цей шлях.

Сьогодні вашій увазі – відеоверсія атестаційного заходу керівника гуртка декоративного живопису «Яйце-райце» Матвієнко Валентини Олександрівни на підтвердження педагогічного звання «керівник гуртка – методист».

Це майстер-клас для дорослих “Дерево життя”, де Валентина Олександрівна не лише розповіла про історію та витоки цього давнього мотиву, який символізує рід, сім’ю, зв’язок поколінь тощо. Але й покроково показала, як намалювати таке дерево самостійно, дала схему малюнка та елементи, з яких він має складатися.

Коли ми малюємо дерево життя, то перебуваємо ніби одночасно в теперішньому, минулому (горщик, з якого все “виростає”) й майбутньому (три листочки зверху дерева, що символізують продовження роду).

Виявляється, є деякі обов’язкові елементи: наприклад, квіточки та листочки означають діток, голубочки зверху малюнка – подружню вірність, виноградне гроно – це достаток, дубові листочки та жолуді – здоров’я.

Цей мотив можна використати й для вітальної листівки близьким та друзям, і навіть як новорічний мотив, якщо намалювати дерево у вигляді ялинки та використати відповідні новорічні кольори – все обмежується лише вашою уявою.

“Дерево життя – дуже архаїчний мотив, він уже красивий і дуже благодатний для того, щоб використовувати його в будь-яких галузях образотворчого і декоративно-прикладного мистецтва, хто хоч раз малював дерево життя – полюбить цей мотив з першого ж малюнка, і потім захочеться використати його ще і ще”, – підсумовує педагог.

Тож, приємного перегляду! Можливо, цей майстер-клас надихне вас на творчість.

 

— Менеджер

No comments yet.

Leave a reply

Reset all fields